Om Bokstavligt målat

noshörning ordvits - bokstavligt målat

Projektet Bokstavligt målat startades 2015. Jag har alltid älskat ordvitsar, nästan lika mycket som jag älskar att måla. För att kombinera mina två stora intressen startade jag Bokstavligt målat, ett illustrationsprojekt där jag varje vecka illustrerar en ny ordvits. Bilderna dyker då och då även upp på Namn & nytt i Dagens nyheters kulturdel.

Ny ordvitsig sida

Illustrationerna har tidigare publicerats på min gamla hemsida https://spindelogat.wordpress.com/ men kommer nu att flytta hit. De gamla bilderna kommer att läggas in här med jämna mellanrum under året. Så om det är någon bild som du saknar från min gamla sida så oroa dig inte, den kommer att dyka upp här så småningom 🙂 Se även mina tecknartips.

glasstrut ordvits - bokstavligt målat

Ordtips till Bokstavligt målat?

Sitter du, precis som jag, och letar efter tvetydigheter i alla ord du ser? Har du något ord som du tycker saknas på den här sidan? Skicka ditt ordtips till maria.hellqvist@live.se så kanske din ordvits dyker upp som en illustration här på sidan inom en snar framtid. Om du tipsar om en ordvits som jag sedan vill använda får du en gratis A4-print av den illustrationen skickad till dig.

/Maria Hellqvist