hästsko illustration ordvits

Hästsko

Modevärldens första hästsko designades av den ganska okände designern Brunte Hälström i början av 1920-talet. Enligt en samtida intervju i modemagasinet Du är vad du bär sa han att han ville skapa något för damer som önskade att de kunde ta långa stärkande ridturer men som inte hade råd eller möjlighet att ta ridlektioner. Resultatet blev hästskon som först blev en stor succé.

Dock upptäckte man snart att skorna inte var helt lätta att bära. De kunde när som helst få för sig att sparka bakut eller stegra sig. Detta ledde till att många modemedvetna och hästintresserade kvinnor plötsligt fann sig ligga med fötterna i vädret och med, om det ville sig riktigt illa, en ordentlig hjärnskakning.

Brunte försökte desperat rädda situationen genom att designa matchande ridhjälmar till hästskobärarna. Hjälmen blev aldrig en riktigt accepterad modeaccessoar och Brunte stod plötsligt med ett helt stall av osäljbara hästskor. Det slutade med att han sålde hela lagret billigt till föreningen HPK (Hippofobiska poloklubben).

Se fler ordvitsar på temat Djur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *