rulltårta illustration ordvits

Rulltårta

Världens största bröllopstårta bakades av Mohegan Sun Hotel and Casino och vägde över 6 ton! Många har försökt att slå det rekordet, bland annat bagaren Silvia Tosca. Hon satsade på att baka världens största gräddtårta och nog blev den stor alltid. Tårtan innehöll två badkar med kaksmet, flera hundra burkar med jordgubbssylt och nog med grädda för att fylla en mindre swimmingpool.

Dock hann tårtan varken mätas eller vägas då det väldiga kakfatet den stod på inte höll för den massiva skapelsen utan tippade. Tårtan rullade med tilltagande hastighet genom den skrikande hopen av publik och journalister som en gräddtäckt domedagsmaskin. När man till sist fick stopp på den rullande tårtan var ödeläggelsen total. Ambulanspersonal kallades till platsen men kunde snabbt konstatera att det mesta som såg ut som blod vid första anblicken egentligen var jordgubbssylt.

Journalisterna var inte sena med att skriva lustigheter som ”Rekordförsök slutade i ’kakastrof’!”, ”Rulla, rulla, liten tårta” och ”Tårtan som (kak)smet!” . Silvias ”rulltårta” slog ändå rekord genom att vara den tårta som rullat längst i världen.

Motivet går att beställa som A4-tryck och vykort.