gravkor illustration ordvits

Gravkor

Ända sedan skräckfilmernas barndom har djur varit en nästintill outtömlig källa till inspiration. Allt ifrån myror, flugor, spindlar, bin och gräshoppor till hajar, hundar, krokodiler, råttor och ormar har spridit skräck på vita duken i flera decennier. Djuren ska helst vara gigantiska, radioaktiva, ha smak för människokött, ha flera huvuden än vad som är nödvändigt eller vara zombies. Helst alltihop samtidigt.

Vissa filmskapare har försökt att vara lite mer kreativa och gjort skräckfilmer med mer otippade djur i huvudrollen som till exempel grodor (Frogs), får (Black sheep) och sniglar (Slugs, muerte viscosa). Det finns dessutom oväntat många skräckfilmer med kaniner (Night of the Lepus, Kottentail och Beaster Day: Here Comes Peter Cottonhell).

En mycket okänd film (av en lika okänd filmskapare) är Gravkor där kvarlevorna av slaktade kor som begravts på ett fält (fullt av radioaktivt avfall förstås) vaknar till liv. De återuppståndna gravkorna bestämmer sig för att det är payback time och börjar äta upp innevånarna i den lilla staden. Det hela går däremot inte så snabbt då även zombiekor måste idissla sin föda och staden kan utrymmas i maklig takt.

Ordtips: Marie Alexander

Alla Bokstavligt målats bilder går att beställa som A4-tryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *