spökdjur illustration ordvits

Spökdjur

Spöken kan komma i många olika former: gastar, gengångare, mylingar, skrivare och så klart djur. Av alla saker man kan hemsökas av är nog spökdjur en av de trevligare typerna av hemsökelser. Istället för stön och rasslandet av kedjor väcks man av ekot av fågelkvitter, jamanden, spöklika gnäggningar eller den omisskännliga doften av blöt hund (trots att man själv inte har haft hund på många år).

Spökdjur ställer inte heller till med så mycket oreda som andra spöken. Spökkatter kan i och för sig putta ner saker på golvet ibland (just spökkatter misstas ofta för poltergeists) och spökfåglar lämnar då och då ektoplasmabajs på möbler och gardiner men annars verkar de trivas bra med att bara vandra omkring i sina före detta ägares hem som de gjorde när de var i livet.

Spökdjur behöver sällan drivas bort utan kan med tiden bli en uppskattad del av familjen. Vissa undantag finns förstås. Som familjen som upptäckte att de förra husägarna haft en 500 kilos krokodilhane i husets pool. Krokodilen trivdes så bra att han stannade där även efter sin död vilket gjorde att den nya familjen fick undvika nattliga simturer i många år.

Det är oktober vilket innebär halloweentema på Bokstavligt målat . Ha en mysryslig höst!

Alla bilder finns som A4-prints, 40 kr, och vykort, 20 kr. Beställ genom att maila maria@bokstavligtmalat.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *